Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2013. 18:20 >> 18:13

KRŠENJE PRAVA

Hakeri napali crnogorski LGBT portal

Crnogorski portal za LGBT zajednicu www.montenegro-gay.me juče je bio meta hakerskog napada. Portal je bio van funkcije sat vremena, nakon čega je ponovo vraćen u funkciju. Hakerski napad je prijavljen Upravi policije Crne Gore, navodi se u saopštenju portal uz očekivanje da će policija otkriti izvršioca ovog napada.

Oko 16 sati tim portala je primijetio da je pristup sajtu onemogućen, te ostavljena poruka da je portal hakovan, naveli su sa portala.

 

Portal www.montenegro-gay.me, od februara 2009. godine, kada je počeo sa radom, dva puta je bio meta hakerskih napada od kojih je napad iz 2010. godine za posljedicu imao prekid rada portala od nekoliko mjeseci, usljed brisanja i oštećenja većine podataka sa servera.

Jučerašnji napad, iako nije imao ozbiljne posljedice po funkcionisanje portala, još jedan je dokaz o visokom nivou homofobije i transfobije u našem društvu, te predstavlja direktno kršenje prava na slobodu izražavanja LGBT osobama u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Tim portala će i ubuduće, kao i tokom prethodne tri godine, nastaviti da pravovremeno i objektivno obavještava crnogorsku LGBT zajednicu i javnost o svim informacijama u vezi sa ljudskim pravima LGBT osoba iz Crne Gore, regiona i svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније