Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 03. 2014. 22:53   >>  22:54

ŠALJITE FOTOGRAFIJE

Otkrijmo žensku istoriju Boke

"Istorija koje nema" – naziv je projekta koji nevladina organizacija "Ekspedicio" ovih dana realizuje sa kotorskim Centrom za žensko i mirovno obrazovanje "Anima" i dizajnerkom Tanjom Radež iz Ljubljane.

"Istorija koje nema je umjetnička akcija inspirisana činjenicom da je tragove istorije žena Boke Kotorske teško pronaći. Kako se uloga žena u javnom i političkom životu danas ponovo smanjuje, kroz umjetničku postavku u javnom prostoru podsjetićemo na značaj i uticaje koje su na naše živote ostavile majke, bake, susjede, prijateljice, učiteljice i druge drage ženske osobe. Svojim prisustvom i porukama, one su imale uticaj na sve nas, obilježile su naš svijet. Stoga smatramo da njihova priča treba da bude probuđena i zabilježena", rekla je Radio Kotoru Tatjana Rajić iz "Ekspedicija" i pozvala građane da se uključe u akciju.

Kako je kazala, istorija žena sa područja Boke Kotorske je nevidljiva.

"Pomozite nam u njenom otkrivanju tako što ćete podijeliti sa nama dio svoje lične istorije. Pošaljite nam skeniranu fotografiju vaše majke, prabake, susjede, prijateljice, učiteljice,·kume ili neke druge drage žene koja je obilježila vaš život. Molimo vas da uz fotografiju dostavite i kratku priču zbog čega je ta osoba bila za vas posebna. Poziv je upućen svima, bez obzira na pol i godine. Odajmo priznanje ženama koje su imale snažan uticaj na naše lične živote. Sakupljene fotografije biće predstavljene u javnim prostorima kao dio umjetničke postavke Istorija koje nema čiji je cilj da žensku istoriju Boke Kotorske učini vidljivijom i da podstakne na aktivizam koji će voditi do pune ravnopravnosti žena i muškaraca", kazala je Rajić.

Kako stoji na sajtu "Ekspedicija", skenirane fotografije u rezoluciji 300 dpi uz kratak tekst treba poslati na adresu office@expeditio.org, do 1. april.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније