Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 03. 2014. 16:36 >> 16:37
1

ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE

Lazović: Kontinuirano podižemo nivo kvaliteta

U Crnoj Gori se kontinuitetu podiže nivo kvaliteta infrastrukture, što se odražava kako na kvalitet usluga elektronskih komunikacija, tako i na razvoj zemlje, kazao je ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović.

Lazović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, učestvovao na Svjetskoj konferenciji za razvoj telekomunikacija (WTDC 2014) u Dubaiju, gdje je izlagao na plenarnoj sesiji na kojoj su govorili resorni ministri iz 16 zemalja svijeta.

Tema ovogodišnje konferencije je Širokopojasni pristup za održivi razvoj, pa je, kako se navodi, u fokusu izlaganja Lazovića bio značaj interneta kao generatora razvoja zemlje, rezultati koje je Crna Gora ostvarila na tom planu, ali i izazovi koji očekuju zemlju koja je prepoznala ekonomski potencijal broadband-a.

„Pet stubova na koje se oslanja Strategija razvoja informacionog društva podržani su sa deset programa razvoja, pri čemu je poseban značaj dat programu ICT infrastruktura", kazao je Lazović.

Prema njegovim riječima, glavni cilj tog programa je da se, kroz realizaciju zacrtanih zadataka, obezbijedi kvalitetan broadband pristup internetu svim strukturama društva u Crnoj Gori.

„U tom kontekstu, u kontinuitetu se podiže nivo kvaliteta infrastrukture što se odražava kako na kvalitet usluga elektronskih komunikacija, tako i na razvoj zemlje“, rekao je Lazović.

On je naglasio da ne treba zaboraviti da su pokretačka snaga razvoja građani Crne Gore.

„Koji iskazuju veliko interesovanje za broadband pristup i za moderne i kapacitativne aplikacije i elektronske usluge, što potvrđuje podatak da je penetracija mobilnog širokopojasnog pristupa u Crnoj Gori iznad prosjeka zemalja članica Evropske unije", naveo je Lazović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, učestvovao i na sastanku šefova delegacija koji su utvrdili program šeste Svjetske konferencije za razvoj telekomunikacija koja je, sa više od 16 hiljada participanata, najposjećenija od svih konferencija organizovanih do sada.

„Na marginama konferencije, Lazović je razgovarao i sa predstavnicima Međunarodne Unije za telekomunikacije, koja je organizator konferencije, i imao niz bilateralnih susreta“, dodaje se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније