Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 03. 2014. 16:19 >> 16:20
1

SASTANAK NA KONIKU

Rome informisali o pravu na socijalu

U izbjegličkom kampu Konik održan je sastanak predstavnika Zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalni rad i romskog stanovništva navedenog kampa. Stanovnici kampa na Koniku informisani su u o pravima koja mogu ostvariti registrovanjem u Zavodu za zapošljavanje, odnosno Centru za socijalni rad, kao i potrebnim procedurama koje se moraju ispuniti da bi se ta prava ostvarila.

 

Sastanak je organizovan u cilju boljeg informisanja romskog stanovništva kampa Konik o pravima koje mogu ostvariti registrovanjem u Zavodu za zapošljavanje i Centru za socijalni rad, kao i radi uspostavljanja intenzivnije komunikacije romskog stanovništva i socijalnih institucija.

Pored stanovnika kampa Konik, sastanku su prisustvovali i predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Crvenog krsta Crne Gore, Pravnog centra, UNHCR-a, Green Home-a i Romskog obrazovnog fonda.

"Sa druge strane, predstavnici navedenih institucija su imali priliku da se informišu o problemima sa kojima se romsko stanovništvo susreće prilikom registrovanja u navedenim institucija, ili pak, pri pribavljanju određenih dokumenata. Na taj način poboljšana je međusobna komunikacija između stanovnika kampa Konik i pomenutih institucija, što vjerujemo da će uticati na olakšavanje procedure registrovanja, kao i na samu motivaciju stanovnika kampa Konik da pribave dokumenta neophodna za ostvarivanje prava koja im nude Zavod za zapošljavanje i Centar za socijalni rad", saopšteno je iz NVO Juventas, koja je jedan od organizatora sastanka.

Održani sastanak je dio projekta "Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I/RL koji žive u naselju Konik”, koji se sprovodi u naselju Konik sa romskom populacijom od novembra 2012. godine.

Glavni nosilac ovog projekta je HELP - Hilfe zur Selbsthilfe, dok su ostali partneri na projektu pored Juventasa, Danski savjet za izbjeglice, Fond za obrazovanje Roma iz Budimpešte, Green Home i Pravni centar.

Projekat je finansijski podržan od strane Delegacije Evropske unije, Vlade Crne Gore, Fonda za obrazovanje Roma iz Budimpešte, kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori i Danskog savjeta za izbjeglice.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније