Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 04. 2014. 12:28 >> 15:45
17

UNIVERZITET

Vojvodić predložena za rektora

Profesorica Fakulteta dramskih umjetnosti Radmila Vojvodić predložena je, većinom glasova članova Senata, za rektora Univerziteta Crne Gore za mandatni period od 2014. do 2017. godine.

Za nju je na današnjoj sjednici glasalo 24 od ukupno 38 članova Senata. Profesor na Medicinskom fakultetu Bogdan Ašanin dobio je 7, profesorica Ekonomskog fakulteta Gordana Đurović 4, a profesor na Filozofskom fakultetu Šerbo Rastoder 3 glasa.

Podsjetimo, vijeća osam univerzitetskih jedinica (Instituta za biologiju mora, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Fakulteta dramskih umjetnosti, Muzičke akademije, Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta za pomorstvo, Mašinskog i Arhitektonskog fakulteta), kao i grupa od 10 članova Senata, predložili su Radmilu Vojvodić, Vijeće Medicinskog fakulteta predložilo je Bogdana Ašanina, Filozofskog Šerba Rastodera, a Ekonomskog Gordanu Đurović.

Prema pravilima Univerziteta, članovi Senata glasaju tajno o utvrđenim kandidatima. Smatra se da je predlog za izbor rektora utvrđen kada kandidat dobije većinu glasova ukupnog broja članova Senata. Upravni odbor bira rektora, na predlog Senata. Rektoru mandat traje tri godine, sa mogućnošću jednog reizbora.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније