Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 04. 2014. 08:34 >> 08:54
1

KARDIOLOGIJA

KCCG: Prva smjena zbog gužvi

Dosadašnja direktorica Centra za kardiologiju u Kliničkom centru Božidarka Knežević smijenjena je sa te funkcije. Razlog je tehnička greška zaposlenih u KCCG, zbog koje su 1. aprila na Poliklinici KCCG, na odjeljenju kardiologije, zabilježene nesvakidašnje gužve.

„Dio odgovornosti za događaje od utorka snosi i rukovodstvo kardiologije, te je na osnovu toga donijeta odluka o imenovanju novog direktora Centra za kardiologiju. Novi direktor je prof. dr Ljilja Musić, a njen zamjenik dr Nebojša Bulatović“, saopštio je Pobjedi direktor Kliničkog centra Milan Mijović.

Mijović je u utorak najavio da će povući određene poteze, kao model kako treba da izgleda ta organizacija, a za one koji su napravili grešku određene kazne. On je tada objasnio da je do zabune došlo jer su zaposleni na tom odjeljenju pacijentima pogrešno saopštili da se zakazivanje vrši 1. aprila umjesto od tog datuma na dalje.

Mijović je objasnio i da je najava da će od 1. aprila svi pacijenti koji ne mogu dobiti uslugu u KCCG u roku od 30 dana moći bez ikakve potvrde obaviti pregled kod privatnih, umreženih ustanova, dovela do zabune kod pacijenata.

Međutim, u utorak su iz Ministarstva zdravlja saopštili da je riječ o dvije različite stvari, te da je jedna zakazivanje redovnih pregleda u Kliničkom centru, koje je propisano procedurom te ustanove, a drugo kad pacijent sa uputom izabranog ljekara ode u KCCG na kojem medicinska sestra na poleđini upisuje datum prijema i datum zakazivanja pregleda.

Ako je on duži od propisanih 30 dana, izabrani ljekar mu daje uput za privatnu zdravstvenu ustanovu, koja je zaključila ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније