Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 04. 2014. 16:08 >> 16:31
3

KRIVOKAPIĆ STUDENTIMA

Uvedite državu u EU i NATO

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić čestitao je svim studentima 4. aprila Dana studenata.

"U vremenu, kojeg smo svjedoci, za ispravan put ka strateškim ciljevima državi su potrebna nova znanja, vještine i energija. Vjerujem da ćete tokom studentskih dana, koji su ne samo jedan od najljepših perioda odrastanja i sazrijevanja čovjeka, upiti dovoljno znanja i raditi marljivo na sebi kako biste bili spremni graditi i razvijati bolje društvo", naveo je Krivokapić u čestitiki.

On kaže da će angažman i ostanak studenata u Crnoj Gori biti najbolja mjera uspješnosti i ispravnosti državnih politika.

"Vaša želja da budete aktivni učesnici u stvaranju moderne i demokratske Crne Gore je vječna luča njenog postojanja i snage.Vama pripada to pravo da našu državu, snagom svog znanja, uvedete u Evropsku uniju i NATO. U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam 4. april – Dan studenata", zaključio je Krivokapić u čestitiki.

 

SNP: Studenti da se uključe u u događaje od javnog interesa

Studentima je njihov dan čestitao i Socijalistička narodna partija, iz koje je ocijenjeno da se studentska populacija u Crnoj Gori danas suiočava sa mnogim problemima.

"Ovaj, za studente značajan datum, dočekuju sa brojnim problemima, od kojih su najveći nemogućnost dobijanja posla nakon završenih studija, neobezbijeđena praksa na fakultetima, neorganizovanost nastave i visoka cijena školarine", saopšteno je iz SNP-a.

It te oartije kao probleme studenata vide i neredovna predavanja ili rijetka predavanja gostujućih profesora, teško dostupna literatura, siromašne biblioteke, prevelike grupe studenata na predavanjima, slabo opremljene laboratorije, nedovoljno finansiranje istraživanja, siromašna kulturna ponuda namijenjena studentima, nedovoljno izdvajanje za studente sa posebnim potrebama.   

"Ono, što nažalost karakteriše studentsku populaciju u Crnoj Gori, jeste nizak stepen integrisanja u događaje koji su od javnog interesa. U tom smislu, država treba da stvori sve neophodne pretpostavke, kako bi imali društvo u kome će studentska prava biti maksimalno poštovana, a uslovi za njihovo studiranje, život i rad poboljšani", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније