Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 04. 2014. 22:24 >> 22:28

TOKOM PROTESTA

Pozlilo radniku Metalca

Jednom od radnika nikšićkog Montavar Metalca, koji su noć proveli u parku preko puta zgrade Vlade u Podgorici, ležeći na prostirkama i kartonima, pozlilo je i prevezen je u Hitnu pomoć. Ostali radnici su poručili da neće otići dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Kako prenosi Antena M njima će se sjutra pridružiti i bivši radnici Radoja Dakića.  

“Bilo nam je dosta hladno. Iz Crvenog krsta u Podgorici nijesu htjeli da nam daju šator, jer kažu da bi se tako solidarisali sa našim problemima. Nas ništa ne može otjerati, naći ćemo ovdje neki šator. Vrlo nam je teško, odvojeni smo od porodica, nemaština je, u velikim smo dugovima” rekli su radnici Metalca za Antenu M.

Bez obzira na to što, kako kaže, predstavnik radnika Radisav Jauković ima i bolesnih i starijih ljudi, odlučni su da ispred Vlade ostanu do ispunjenja zahtjeva. Objašnjava da su juče razgovarali sa šefom poslaničkog kluba DPS-a Milutinom Simovićem:

“ Korektno nam je kazao da će pokušati da razgovara sa resornim ministrima i predsjednikom opštine Nikšić. Javio nam se poslije toga da je u komunikaciji sa njima, ali još nemamo odgovor da li se nešto desilo.” 

Iz Unije slobodnih sindikata (USSCG)  su kazali da će pozvati članstvo i građane da se pridruže protestu radnika Montavar Metalac iz Nikšića, ukoliko Vlada do petka do 15 sati ne izađe u susret njihovim zahtjevima sa konkretnim predlozima.

Iz tog sindikata su saopštili da će protestom pokazati nezadovoljstvo zbog zatvaranja radnih mjesta, pretvaranja radnika i njihovih porodica u socijalne slučajeve i generalno daljeg urušavanja standarda crnogorskih građana.

„USSCG zahtijeva od Vlade da hitno riješi situaciju u fabrici Montavar Metalac čiji su radnici, nakon iscrpljivanja svih oblika sindikalne borbe i pored ugroženog zdravlja bili prinuđeni da počnu danonoćni štrajk, jer je to jedini preostali način da skrenu pažnju Vlade na njihove opravdane i legitimne zahtjeve“, kazali su iz Unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније