Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2014. 14:17 >> 14:18
1

VIJEĆE ODLUČILO

Goran Barović dekan Filozofskog

Prodekan za nastavu na nikšićkom Filozofskom fakultetu, Goran Barović, novi je dekan te visokoškolske ustanove, odlučla je većina članova Vijeća tajnim glasanjem.

 


Barović je dobio 46 glasova, a njegov protivkandidat profesorica Tatjana Bečanović sa Odsjeka za crnogorski jezik i književnost, 23.

Funkciju dekana Barović će obavljati od 19. avgusta, odnosno početka nove školske godine, a do tada će na čelu ustanove i dalje biti profesor Blagoje Cerović.

Barović je podsjetio da je imao 34 potpisa za kandidaturu, navodeći da će, uz podršku kolega, pokušati da realizuje ono što je i obećao u programu kandidujući se za tu funkciju.

„Ogroman posao treba da uradimo i trudićemo se da ovaj Fakultet zauzme mjesto koje mu i pripada“, rekao je on.

Barović je podsjetio da ga je, na prethodnoj sjednici kada su izlagali programe Bečanović optužila za „mnogo ružnih stvari i pritisak na profesore“

„Nijesmo mi djeca, pa da se na takav način odnosimo prema ovako ozbiljnim pitanjima. Spočitana mi je politička pripadnost, a ja nikada nijesam bio član nijedne partije, niti ću biti. Iz razloga što smatram da je funkcija profesora fakulteta iznad politike“,rekao je on.

Barović je kazao da će se na Fakultetu, kao i Univerzitetu, formirati nova struktura koja će raditi na poboljšanju uslova.

„A nadu u bolje dane daje i ovogodišnje povećanje budžeta“, dodao je on.

Bečanović je ocijenila da je izborom Barovića, ponovo pobijedio partijski nad akademskim principom.

„Filozofski fakultet birao je prema sebi. Dobio je svoju sliku i priliku u kolegi Baroviću. Želim mu puno uspjeha u radu, a Fakultetu sudbinu upravo kakvu je zaslužio“, kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније