Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2014. 18:53 >> 18:52

UPRAVA POLICIJE

U Podgorici 19 kontakt policajaca

Iz Uprave policije je saopšteno da, od 2008., realizuju projekat ''Policija u zajednici'', u okviru kojeg u svim gradovima Crne Gore postoje kontakt reoni koje pokrivaju kontakt policajci.

Demokratski Front saopštio je da će se, ''kada u Podgorici osvoji vlast' zalagati za vraćanje reonskih policijaca u Blok V, VI i IX, jer su građani tražili da se poveća stepen bezbjednosti u tim naseljima''.

U Upravi policije kažu da u Podgorici postoji 19 kontakt reona koje pokriva 19 kontakt policajaca.

''Kontakt policajci su svakodnevno angažovani na svojim reonima, u vremenskom periodu za koji se, različito od situacije na terenu, procijeni da je najcjelishodniji za efikasno obavljanje njihovih poslova i zadataka na terenu. Poslovi i zadaci kontakt policajca su prvenstveno preventivnog karaktera, kao i obavljanje drugih policijskih poslova i zadataka, pri čemu je od izuzetnog značaja saradnja sa građanima koji žive na reonu koji policajac pokriva'', navode u policiji.

Osim neposrednim putem – na reonu kojim je zadužen, građani se kontakt policajcu, kako je saopšteno, mogu obratiti na kontakt telefon koji je naznačen na vizit kartama koje ti policijski službenici ostavljaju u poštanskim sandučićima građana na svom reonu. Ukoliko ne posjeduju vizit kartu, građani mogu pozivom na dežurni broj 122 dobiti službeni broj telefona kontakt policajca za bilo koji reon, u svakom gradu u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније