Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 04. 2014. 08:42   >>  08:43 23

FEJZIĆ PORUČIO

Islam je vjera mira i tolerancije

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kazao je da se muslimani širom svijeta susrijeću s raznim problemima i poteškoćama, ali da treba slijediti primjer poslanika Muhammeda, i da se ponašanjem pokaže šta je, ustvari, islam.

 

On je sinoć u KIC-u "Budo Tomović", povodom mjeseca rođenja poslanika Muhameda, govorio o iskušenjima pred kojima se nalaze muslimani.

"Ako se u svijetu desi neki napad i ako je izvršilac musliman, odmah slijedi epilog da je to terorizam. Ako slučajno nije musliman, kao što smo imali slučaj sa jednim čovjekom iz Norveške koji je pobio više od 20 ljudi, onda se traže medicinski izvještaji, nalazi ljekara, da se dokaže da li je bio bolestan ili nije. Suočavamo se s problemima.  Da bi se sa ovakvim stvarima izborili, moramo slijediti primjer poslanika Muhammeda, jer islam znači mir, toleranciju, opraštanje. Sve pozitivne osobine su u ovoj riječi", poručio je Fejzić, prenosi Anadolija.

On se osvrnuo i terorističke napade u Njujorku, kad su srušene kule Svjetskog trgovinskog centra.

„U Njujorku je stradalo tri hiljade ljudi kada su srušene zgrade bliznakinje. Ko god da je to uradio taj je terorista, ma kako se zvao. U Srebrenici je stradalo 10 hiljada ljudi, što je tri puta više nego u Njujorku. Niko ne kaže da je to srpski terorizam. Isti tretman treba biti i za drugu stranu. Terorizam nema ni ime, ni prezime, ni vjeru ni naciju. Mi svojim ponašanjem treba da budemo primjer vjere", kazao je Fejzić.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније