Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2014. 14:20 >> 15:17
24

VASKRS BEZ CRKAVA

Mihailo: Država vaskrsnula, CPC čeka

Crna Gora i Crnogorska pravoslavna crkva imaju vlastitu Golgotu, a kroz najveći dio svoje istorije bili su razapeti sa trnovim vijencem slave na glavi, naveo je Vaskršnjoj poruci mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

"Naša država je vaskrsnula, a crkva naša još čeka sa vjerom u Hrista jer je on put, istina i život. Ni danas crnogorski narod neće moći u našim crkvama da pristupi Vaskrslom Hristu kao ostali hrišćani širom svijeta", poručio je Mihailo.

Mitropolit CPC kaže da su hramovi pravoslavnih Crnogoraca devastirani i zatvoreni za sveštenstvo Crnogorske pravoslavne crkve.

"Okupatorska SPC i crnogorski potuđenici prognaše nas iz crkava i manastira naših predaka. Zaboravljeni smo, poniženi i uvrijeđeni od onih koji bi trebali predstavljati zakon i zaštititi ustavno uređenje naše države. Pristupamo kao sinovi stradalačkog i mučeničkog crnogorskog naroda Vaskrslom Hristu da nas utješi i ohrabri. Gospod Hristos neće dozvoliti da crnogorski narod poklekne i nestane pred nasiljem i nepravdom", navodi mitropolit CPC.

Slično namučenom Hristosu, kako kaže Mihailo, mnogi potuđenici se i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi rugaju, hule i uništavaju vjekovne svetinje.

"Jer ih svevišnji nije ni obdario spoznajom da shvate riječi: "Oprosti im gospode, jer ne znaju što rade!" Crnogorci, budite složni, jedan drugom pravdu i dobro činite. Odbačite od sebe svako grješno djelo, zle namjere i nečiste misli da budemo braća među sobom, da nas svijet po ljubavi pozna, da smo sa Hristom i u Hristu. Uistinu On je vaskrsao i uvjerio nas, da i na zemlji mora pobijediti mir, istina i ljubav. Ne dajte da u vašim domovima slogu ruše grješnici koji su lično i tuđe dobro stavili ispred crnogorskog i hrišćanskog, ispred istine i pravde", naveo je mitropolit CPC.

Mihailo navodi da će brzo doći dan kada će se takvi pokajati i vratiti svom nezamjenjivom i istinskom crnogorskom biću.

"Ne služite grijehu, ne udovoljavajte tuđoj sili i ličnoj materijalnoj nasladi, otklonite teške riječi kojima ranjavate naš crnogorski narod i državni dom, njegovu crkvu i sve ono što je svakom pravoslavnom Crnogorcu i uopšte hrišćaninu sveto. To možete samo ako ste tvrdo riješeni da budete dio dobra i gajite vjeru u Vaskrslog Hrista. Tada će vas i on prigrliti kao svoje istinske sinove! Dragi Crnogorci, u matici i dijaspori, poklonimo se Hristu spasitelju i osloboditelju, koji vaskrsenjem svojim pobijedi grijeh, smrt i sruši mračno satansko carstvo. Njemu neka je slava i hvala sa Ocem i Duhom Svetim, sada, kroz sve vrijeme i svu vječnost!", zaključio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније