Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2014. 16:51 >> 16:50

SOLIDARNA GRADNJA

Žabljak: Gradiće 30 stanova

Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju, u saradnji sa Opštinom, u Žabljaku će graditi stambeni objekat sa 30 stanova za zaposlene u toj opštini i lica u stanju socijalne potrebe.

Zgrada će se graditi na lokaciji koju je opština ranije ustupila Fondu. Objekat će imati 1500 kvadrata, a prosječna površina stana biće 50 kvadrata.

Preduzeća i ustanove bi za zaposlene uplaćivali 20 odsto sredstava, a ostalo bi finansirali radnici kreditima dobijenim od banaka.

Predsjednik Opštine Žabljak Isailo Šljivančanin nada se skorom početku gradnje jer su izmjenama DUP-a Žabljaka stvoreni uslovi za realizaciju projekta.

"Po našim saznanjima stanovi treba da budu završeni do kraja ove ili početka iduće godine, tako da će u 2015. godini 30 porodica iz Žabljaka riješiti stambeno pitanje pod vrlo povoljnim uslovima", kazao je Šljivančanin.

Fond za solidarnu stambenu izgradnju će vrlo brzo ući u projektovanje stambene zgrade, kazao je predsjednik odbora direktora Danilo Popović.

"Oko strukture stanova ćemo se dogovoriti sa Opštinom, jer ne radimo stanove za tržište nego za potrebe građana. Projektovanje može da traje dva mjeseca nakon čega ćemo raspisati tender za izvođača radova i ta gradnja bi trebalo najduže da traje 10 mjeseci", kazao je Popović. On je pojasnio da će za raspodjelu stanova biti formirana komisija. Svako preduzeće ili ustanova će dobiti određeni broj stanova za svoje radnike u čijoj gradnji će učestvovati sa 20 odsto.

Popović je podsjetio da je do sada, po ovom sistemu, urađeno 1.637 stanova u 18 opština. Plav, Šavnik i Žabljak su opštine u kojima do sada Fond nije gradio stanove.

Predstavnik granskog sindikata Duško Zarubica izrazio je zadovoljstvo dogovorom o gradnji stanova na Žabljaku i najavio da će kroz dalji socijalni dijalog sindikat nastojati da poslodavci koji to mogu u finansiranju stanova učestvuju i više od 20 odsto kako bi što manji teret padao na zaposlenog.

 

Senka Zarubica, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније