Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2014. 17:15 >> 20:57

VASKRS - USKRS

Čestitke povodom praznika

Povodom nastupajućeg Vaskrsa, odnosno Uskrsa, starješinama hrišćanskih crkava u Crnoj Gori, mitropolitu crnogorsko - primorskom Amfilohiju, episkopu budimljansko - nikšićkom Joanikiju, arhiepiskopu cetinjskom Mihailu, nadbiskupu barskom, monsinjoru Zefu Gašiju i biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću srdačne čestitke uputio je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

Numanović je čestitke naslovio i na sveštenstvo, monaštvo i vjernike Pravoslavne i Katoličke crkve.

„Shodno hrišćanskom vjerovanju, želim da ovaj praznik čovječanstvu donese nadu, da živimo u boljem i pravednijem društvu,  da se prisjetimo i posvetimo posebnu pažnju bolesnim i nemoćnim članovima naše zajednice, da međusobno oprostimo neke teške riječi i da konačno izbjegnemo podjele u cilju opšteg napretka naše zajedničke domovine Crne Gore“, naveo je ministar u čestitki.

Numanović je poželio „da radost ovog praznika hrišćanske crkve i vjernici provedu zajednički, u duhu ljubavi, mira i međusobnog uvažavanja“.

Čestitke stranačkih lidera

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je vaskršnje praznike sveštenstvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve.

Mandić je čestitku uputio patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Grigoriju i episkopu mileševskom Filaretu.

On je, između ostalog, poželio da „dan Hristovog vaskrsenja provedemo u zdravlju i miru i da ne dozvolimo da nas u vjeri pokolebaju svakodnevne ljudske slabosti".

Predstojeće praznike je vjernicima i sveštenstvu Crnogorske i Srpske pravoslavne crkve, kao i katoličke crkve u Crnoj Gori, čestitao lider Liberalne partije, Andrija Popović.

„Želim da ove praznične dane provedete u ljubavi i slozi sa svojim najbližima, njegujući zajedničke vrijednosti mira, međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumijevanja“, navodi se u čestitki Popovića.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić u čestitki vjernicima pravoslavne i katoličke vjeroispovjsti, poželio je da ih radost prazničnih dana podsjeti da su tolerancija i solidarnost životne vrijednosti koje su potrebne društvu.

On je čestitke uputio mitropolitu Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, kotorskom biskupu Iliji Janjiću i nadbiskupu barskom Zefu Gašiju.

»Neka nam ovaj Vaskrs učvrsti vjeru u to, da svi skupa možemo da učinimo mnogo više za svoje potomsvo i državu u kojoj živimo. Da samo radom i vjerom u uspjeh možemo da ostvarimo napredak za Crnu Goru i sve njene građane, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili partijsku različitost«, navodi se u čestitki Milića.

Uskrs je čestitala i predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović.

Ona je navela da Uskrs, najveći kršćanski blagdan simbolizira svijetlo, nada i vjera u život.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније