Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 04. 2014. 22:22 >> 22:22

OD POČETKA 2014.

Šest maloljetnika zatečeno u prosjačenju

Od početka ove godine, pripadnici Centra bezbjednosti Podgorice, u prosjačenju je zatečeno šest maloljetnih lica, a tokom prošle godine 56 maloljetnika, saopšteno je nakon sastanka više državnih organa nadležnih za rješavanje problema prosjačenja.

Policijski skužbenici su Područnom organu za prekršaje prošle godine podnijeli 18 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, koji se odnose na prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru u vezi sa organizovanjem, navođenjem i prisiljavanjem na prosjačenje, kao i samim prosjačenjem. Ove godine, službenici ovog CB-a su podnijeli četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Načelnik CB Podgorica Vojislav Dragović je o prevenciji i suzbijanju prosjačenja razgovarao sa predstavnicima Tužilaštva, Područnog organa za prekršaje, Centra za socijalni rad, Kancelarije Ombudsmana, Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, Crvenog  krsta Crne Gore i nevladinih organizacije koje se bave pitanjima zaštite i promocije prava romske populacije.

U saopštenju se podsjeća da je tokom 2013. Godine, CB Podgorica sprovela 101 aktivnost, u okviru akcije „Prosjak“, koja se sprovodi na nacionalnom nivou.

"Imajući u vidu da su lica koja se najčešće zatiču u prosjačenju maloljetne osobe, dogovoreno je da buduće aktivnosti na suzbijanju ove pojave budu koordinirane između nadležnih organa, kako bi preventivne i represivne aktivnosti dale pozivitne pomake u rješavanju ovog problema“, navodi se u saopštenju.

U narednom periodu biće razmotrena inicijativa potekla sa sastanka o formiranju radnog multidisciplinarnog tima koji bi se bavio ovim pitanjima, a sve u cilju suzbijanja zloupotrebe maloljetnika u svrhu prosjačenja i adekvantog sankcionisanja lica koja ih navode na prosjačenje, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније