Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2014. 18:23   >>  18:24

U BISTRIČKOM NASELJU

Prva biblioteka knjiga i igračaka za djecu

Biblioteka igračaka i knjiga za djecu bez jednog ili oba roditelja, prva u Crnoj Gori, otvorena je danas u adaptiranoj porodičnoj kući u nikšićkom Bistričkom naselju u organizaciji nevladine organizacije Iskra života.

Izvršni direktor Iskre života Velizar Obradović kazao je da su, na svega 15 kvadrata koliko su uspjeli da obezbijede prostora za biblioteku, prikupljene 254 knjige i više od 300 igračaka, nabavljenih isključivo donacijama.

Obradović je naveo da je riječ o knigama i igračkama prikupljenim u humanitarnoj akciji, koju je Iskra života organizovala sa studentima i profesorima Programa za sociologiju Filozofskog fakulteta, kao i donaciji škola Luka Simonović i Ekonomsko-ugostiteljske.

“Biblioteka je otvorenog tipa i radiće svakog dana i za djecu koja nijesu naši članovi kako bi se mogli družiti, pomagati jedni drugima u učenju i kvalitetno provoditi vrijeme. Planirali smo i da svake druge sedmice biće organizovane radionice”, kazao je Obradović na konferenciji za novinare u Nikšiću.

Biblotekarka i koordinatorka za volonterski servis Dijana Kostić pozvala je sve koji imaju mogućnosti da im pomognu u obezbjeđenju još knjiga i igračaka i najavila da će se obratatiti i Zavodu za udžbenike kako bi od početka nove školske godine učenicima mogli obezbijediti i te knjige i lektire, jer im roditelji nemaju za to novca.

Iskra života održaće 24. aprila humanitarni koncert u Parohijskom domu u Nikšiću, na kome će učestvovati članovi škole gusala Vojvoda Mina Radović iz Podgorice, a od prikupljenih sredstava obučiće se samohrani roditelja za izradu ručnih radova i suvenira, kojima će se kasnije pokušati obezbijediti kataloška prodaja.

Kako je najavljeno, u pripremi je i volonterski servis za čiju pripremu je neophodno pronaći učenike u osnovnim i srednjim školama koji bi pomogli djeci u dodatnom učenju.

“Pravimo socijalne kartone za naše članove u kojima će se naći i ko je zainteresovan za te časove i kome šta slabo ide“, kazala je Kostić.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније