Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2014. 18:33 >> 18:33
2

UKUPNO 15 MILIONA

Japan donira preko 300.000 eura Crnoj Gori

Vlada Japana doniraće ukupno 316.455 eura osnovnim školama „Džafer Nikočević“ u Gusinjui „Vukašin Radunović“ u Beranama, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Nikšiću i Javno komunalnom preduzeću „Andrijevica“ u Andrijevici, kao podršku unaprijeđenju ekoloških usluga i poboljšanju zdravstvenog i obrazovnog sistema i u Crnoj Gori.

Ugovori o donacijama potpisani su nedavno u velikoj sali Ministarstva prosvjete.

"Ovoga puta, zamjenom prozora i vrata, renoviranjem zgrada, nabavkom medicinske opreme i vozila za odnošenje smeća očekujemo da će  donacije omogućiti djeci bolje uslove za učenje, pacijentima kvalitetnije medicinske usluge i kvalitetnije komunalne usluge građanima", saopšteno je iz ambasade Japana.

Za obrazovanje u Crnoj Gori će Zemlja izlazećeg sunca donirati 146.155 eura, zdravstvo će dobiti 90.270 eura, dok će za poboljšanje životne sredine biti izdvojeno 80.030 eura.

Uključujući te donacije, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva  u Crnoj Gori od 1998.  je oko 2 miliona eura. Ukupan iznos japanske pomoći našoj zemlji u istom periodu iznosi oko 15 miliona eura.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније