Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 03. 2013. 23:07   >>  22:59 1

600 potpisa

Budva: Peticijom protiv urbanističkog plana

Predstavnici građana Budve, Bećića i Petrovca zatražili su da se stavi van snage detaljni urbanistički plan centra Budve, za šta je peticiju potpisalo 600 građana.

 

Oni su danas, na protesnom okupljanju, kazali da su nezadovoljni urbanizacijom i pretjeranom izgradnjom, suprotno planovima i održivom razvoju turizma na Budvanskoj rivijeri.

Predsjednica mjesne zajednice Stari grad Božena Jelušić kazala je da je začuđena zašto se inicijativa građana nije našla u dnevnom redu naredne sjednice Skupštine opštine Budva zakazane za 11. mart. 

,,Hipertrofija stanova za tržište u Budvi već sada ima rezultat, svaki četvrti stan je naseljen. To ne vodi održivom razvoju“, navela je Jelušić.

Predstavnik naselja Gospoština Dragan Krapović kazao je da je plan da se u tom dijelu naselja izgradi soliter sa 11 spratova, što je, kao je rekao, klasičan primjer nezakonitog planairanja.

„Treba li građani centra Budve, shodno novim planovima, da ostanu bez ulica, parking prostora, parkova i trgova zbog takvih planova, kojima se udovoljava jednom broju investitora bliskih aktuelnoj vlasti“, upitao je Krapović.

I iz Rafailovića i Petrovca su saopštili da je takva urbanizacija na Budvanskoj rivijeri u suprotnosti sa održivim razvojem, navodeći da su peticijama pokušali da upozore vlast da takve planove stavila van snage.

Potpisnici peticije u Rafailovićima traže da se DUP Bečići stavi vana snage i da se ne grade višespratnice na obali, jer su starosjedioci prisiljeni na iseljavanje.

Mještanka Katarina Rafailović zapitala je kako je moguće da se u tom naselju, u jednosmjernoj ulci gradi hotel bez ijednog parking mjesta, sa deset spratova, bez zelene površine.

Učesnici skupa su saopštili da nemaju ništa protiv razvoja Budve i okline, ali da se zalažu za planirani i održivi razvoj, gdje će umjesto privatnih interesa, biti  važniji opšti interesi građana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније