Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 04. 2014. 19:27 >> 19:26

VRIJEDNA DONACIJA

Matica crnogorska darovala knjige

Matica crnogorska je određenom broju škola, medijskih kuća i drugih javnih institucija donirala izbor iz svoje izdavačke produkcije i tako se uključila u akciju obilježavanja Međunarodnog dana knjige.

U saradnji sa Javnim servisom, Matica je izbor iz svojih izdanja poklonila slušaocima i gledaocima  Radija i Televizije Crne Gore, kroz  njihovo učešće u  kontakt-emisijama.

Takođe, Matica je donirala po komplet svojih izdanja bibliotekama škola "Drago Milović" u Tivtu, "Milan Vuković" i "Ivan Goran Kovačić" u Herceg Novom, kao i bjelopoljskim školama "Marko Miljanov" i "Mladost".

Svoja izdanja Matica je poklonila i bibliotekama Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu i Bijelom Polju.

Dopunjen je i odjeljak biblioteke Matice crnogorske pri Narodnoj biblioteci Tivat, koji je otvoren 2011. godine.  

Iz Matice crnogorske je saopšteno da su prostorije njihovih ogranaka u Bijelom Polju, Herceg Novom i na Cetinju biti otvorene večeras od 18, a posjetioci će do 22 sata moći da se upoznaju sa izdanjima Matice i imaće priliku da na poklon dobiju knjigu.

Matica  je u dvije decenije svog  djelovanja  objavila preko 150 knjiga.  

"Izdavačka djelatnost Matice od njenog osnivanja  motivisana je potrebom afirmacije  crnogorskog identiteta i temeljnih vrijednosti na kojima on počiva  i nije  komercijalno  zasnovana. Matica  crnogorska, inače, kroz svoju redovnu djelatnost svoje knjige  distribuira  donacijom  institucijama, bibliotekama  i pojedincima u zemlji i inostranstvu", podsjećaju iz Matice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније