Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 04. 2014. 16:08 >> 16:08
2

U PODGORICI

Otvorena ženska medresa

U Podgorici je danas svečano, u prisustvu velikog broja imama, ambasadora, vjernika i mještana Milješa otvorena ženska medresa . Medresa je smještena uz kompleks muške medrese.,a sredstva za izgradnju obezbijedila je kuvajtska fondacija „Rahma al alamiya“. U okviru objekta ženske medrese biće smješten i Islamski kulturni centar, čij je sredstva obezbijedila NVO Horizonti iz Podgorice.

U Podgorici je danas svečano, u prisustvu velikog broja imama, ambasadora, vjernika i mještana Milješa otvorena ženska medresa. Medresa je smještena uz kompleks muške medrese, a sredstva za izgradnju obezbjedila je kuvajtska fondacija "Rahma al alamiya". U okviru objekta ženske medrese biće smješten i Islamski kulturni centar, čij je sredstva obezbijedila NVO Horizonti iz Podgorice.

Medresa "Mehmed Fatih" u Podgorici trenutno ima oko 200 učenika, a otvaranjem objekta u kome će se smjestiti ženska djeca, otvara se prostor za povećanje broja učenika. Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić zahvalio se Fondaciji "Rahma al alamiya" na donaciji. Kazao je da je izgradnja ženske medresa bila potreba muslimana u ovom dijelu Crne Gore.

"Ovaj objekat je proizvod potreba roditelja, koji brinu za svoju djecu. Ovdje je nekad bila prodavnica, gdje se prodavao hljeb i mlijeko. Ovo je mjesto hranilo tijelo. Od danas ovo mjesto će ponovo biti prodavnica i ponovo će hraniti ljude. Ali ćemo hraniti dušu.  Sve u cilju kako bi izgradili omladince i omladinke koji će služiti svojoj porodici, svom narodu, svojoj vjeri, svojoj državi i svim dobrim ljudima", kazao je Fejzić.

On je gostima iz Kuvajta, predstavnicima Fondacije "Rahma al alamiya", uručio plaketu, kao znak zahvalnosti zbog obezbjeđenih sredstava za izgradnju medrese.

"Drago nam je što možemo da podijelimo ove srećne trenutke sa našom braćom iz Crne Gore", kazao je predstavnik kuvajtske Fondacije "Rahma al alamiya" i poručio da će u narednom periodu pomoći projekte IZCG sa milion eura.

Otvaranjem ženske medrese završena je manifestacija "Obilježavanje mjeseca rođenja poslanika Muhameda a.s.", koju je organizovala IZCG. U okviru manifestacije, otvoren je mesdžid u Herceg Novom, a u narednom mjesecu će svečano biti otvoren Islamski centar u Baru, a svečanom otvaranju je najavljeno prisustvo premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

(tekst i foto - Anadolija)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније