Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 04. 2014. 10:18 >> 10:17

JANUAR 2013/2014.

Više razvoda, manje sklopljenih brakova

Broj sklopljenih brakova u Crnoj Gori u januaru ove godine manji je za gotovo 40 u odnosu na isti period prošle godine, a zabrinjavajući je podatak i da je u uporednom periodu porastao broj razvedenih brakova.

 

 

Tako je u  Crnoj Gori u janurau ove godine razvedeno 45 brakova, odnosno 14 više nego u istom periodu 2013. godine, kad je razveden 31 brak.

Istovremeno, podaci pokazuju i da je u januaru ove godine sklopljeno manje brakova nego godinu ranije. Tako je, prema podacima Monstata, u januaru ove sklopljeno 196 brakova, dok ih je u istom periodu 2301. godine bilo 235.

Broj sklopljenih brakova može biti jedan od indikatora socijalno-ekonomskog stanja u društvu, što se, sudeći po podacima Monstata poklapa sa stanjem u pojedinim opštinama na sjeveru.

Posmatrano jezikom brojki, u Andrijevici, Šavniku i na Žabljaku u januaru ove godine nije sklopljen nijedan brak, dok je u Kolašinu i Plužinama za matičare bilo posla samo jedanput.

Sa druge strane, najviše brakova u januaru sklopljeno je u Podgorici, njih 53, gdje je istovremeno bilo i najviše razvedenih brakova (18).

Kad je riječ o kretanju stanovništva unutar granica naše zemlje, glavni grad je "brojniji" za 158 stanovnika. To proizilazi iz činjenice da se u Podgoricu doselilo 265 ljudi, dok je iz nje otišlo njih 107. Najveći minus (63), kad je riječ o migracijama, bilježi Bijelo Polje. U taj grad se doselilo 29 ljudi, ali je iz njega otišlo njih 92.

Migracije nijesu zaobišle ni Nikšić. Tako je u gradu pod Trebjesom 47 stanovnika manje u januaru ove godine, nakon što se u njega doselilo 44, a iz njega otišao 91 stanovnik.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније