Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 04. 2014. 12:33   >>  12:32 1

1.475 UČESNIKA

Uspješan „Dječji proljećni vikend“

Uspješno je završen peti po redu „Dječji Proljećni Vikend“. Ogroman broj posjetilaca prisustvovao je manifestaciji koja se, pod sloganom „Prva ljubav“, održala 26. i 27. aprila u shoping mall-u Delta City u Podgorici.

Na petom Dječjem proljećnom vikendu talenat i umijeće pokazalo je  56 organizacija i institucija koje rade sa djecom, sa 1475 učesnika.

Na parkingu iznenađenja, održan je Veliki saobraćajni čas gdje su djeca učila o bezbjednosti u saobraćaju. Tamo su mogli da upoznaju i službenike Vojske Crne Gore, policije, Službe zaštite i spasavanja, a i da isprobaju njihova službena vozila.

Posjetioci su imali priliku da vide i animacioni program klovnova NVO „Maškare“ . Publici su se predstavili i Dječji hor „Zvjezdice“ i „Suncokreti“ , kao i učesnici Međunarodnog festivala folklora. Manifestaciju su uljepšali i učesnici iz plesnih škola, Dječijeg saveza, baletskih škola, raznih udruženja.

Posebni gosti bili su mališani iz iz Dječijeg doma ”Mladost” iz Bijele,  kao i naši drugari iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora,  i iz Centra ”1. jun” iz Podgorice, saopštili su organizatori.

Tu su bili i učenici osam osnovnih škola, kao i djeca iz privatnih i javnih predškolskih ustanova. Osnovci su se takmičili u igrama bez granica, gdje su se najbolje pokazali učenici škole „Marko Miljanov“ iz Podgorice.

Učesnici nijesu bili samo iz Podgorice, već su došli iz svih gradova Crne Gore.

Uz muziku i ples, mališani su se zabavljali, učestvujući i u edukativnim i likovno – kreativnim radionicama. Naravno,  bilo je puno iznenađenja i slatkih nagrada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније