Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

28. 04. 2014. 14:53   >>  14:56

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

Autonoman UCG, stabilna država

Puna autonomija Univerziteta Crne Gore (UCG) i posvećenost znanju i nauci preduslov je njegovog jačanja i drugačije i stabilnije države, poručio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, povodom 40 godina postojanja te institucije.


Krivokapić je rektoru Predragu Miranoviću, članovima Rektorata, Senatu Univerziteta Crne Gore, nastavno-naučnom kadru i studentima čestitao četiri decenije od osnivanja Univerziteta Crne Gore.

„Puna autonomija Univerziteta i posvećenost znanju i nauci je preduslov njegovog jačanja i drugačije i stabilnije Crne Gore. Na Univerzitetu je velika odgovornost, posebno sada, u vremenu poljuljanog morala i etike, zapljusnutog morem tehnokrata sa deficitom stvarnog znanja“, navodi se u čestitki.

Krivokapić je kazao da je u svakom vremenu znanje bilo uzdanica Crne Gore, pa je najsiromašnija država na Balkanu, kako je naveo, bila kadra prva pečatiti knjige kod južnih Slovena.

U čestitki se navodi da je Univerzitet dio crnogorske državnosti i žila kucavica njenog postojanja i da je važno brinuti o stručnosti i kvalitetu produkta kuće znanja i kulture.

„Samo sa Univerzitetom kojeg čine intelektualci sa moralnom čistotom i profesionalnim i ličnim integritetom, Crna Gora će imati svoj puni dignitet i biti država budućnosti, ponosna i dostojna svoje grandiozne prošlosti“, kaozao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније