Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 04. 2014. 18:54 >> 18:57

ĐUKANOVIĆEVA ČESTITKA

Bez UCG ne bi bilo ni današnje Crne Gore

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je studentima, profesorima, svim zaposlenim na Univerzitetu CG, rektoratu i rektoru Predragu Miranoviću 40. godišnjicu osnivanja Univerziteta Crne Gore.

"Jubilej Univerziteta je veliki praznik za Crnu Goru, jedan od najznačajnijih događaja u cijeloj njenoj istoriji. Ovaj datum je u direktnoj vezi sa 21. majem 2006. godine kada smo poslije gotovo jednog vijeka demokratskim putem obnovili svoju državu. Bez Univerziteta ne bi bilo ni današnje Crne Gore", navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Đukanović u čestitki poslatoj rektoru, Predragu Miranoviću navodi da su "osnivanjem Univerziteta Crne Gore ostvareni vjekovni snovi i težnje generacija u Crnoj Gori koje su se borile za sveukupnu emancipaciju na ovim prostorima".

"Bio je to znak da je sedamdesetih godina prošloga vijeka crnogorsko društvo ostvarilo takav stepen kulturnog i ukupnog napretka, i da ima kapacitet da sopstvenim snagama i intelektualnim potencijalom može održavati i razvijati takvu elitnu instituciju, što je vrijeme potvrdilo", navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer je ocijenio da je univerzitet "u svim vremenima, i na svim meridijanima, jedan od temelja samobitnosti i zrelosti naroda i društava, motor razvoja i progresa svake države, obrazovno i naučno središte, i rasadnik kritičkog mišljenja i intelektualnih elita“ a da je u Crnoj Gori „istovremeno i prepoznatljiv pokazatelj državne i nacionalne posebnosti, i multietničnosti“.

„Posebnu ulogu i odgovornost Univerzitet ima u savremenom razvoju Crne Gore, i ostvarenju njenih evropskih i evroatlantskih integracijskih težnji, kao izvor novih znanja, koje će omogućiti bržu i kvalitetniju valorizaciju sopstvenih potencijala, i pripremati generacije za dostojanstveniju poziciju u porodici evropskih naroda i država“, zaključio je Đukanović u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније