Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 04. 2014. 21:38 >> 21:42

AKCIJA CGO-A

Sjutra spriječi i prijavi korupciju

Centar za građansko obrazovanje (CGO), organizovaće sjutra petu uličnu akciju “Pozovi: spriječi ili liječi korupciju!” tokom koje će se građanima dijeliti promotivni materijal kroz koji se ukazuje na štetnost korupcije, ali i ohrabruju građani da prijavljuju ove nezakonite radnje inspekcijskim organima.

Aktivisti CGO-a će postaviti štand sa materijalom i biti na raspolaganju građanima od 11.00 – 13.00 časova, u tržnom centru Mall of Montenegro.

Prva u nizu ovih akcija je održana 18. marta na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice, druga u šoping molu Delta city, 24. marta, treća na Rimskom trgu 1. aprila, dok je četvrta održana na trgu Republike 22. aprila.

"Tokom ovih akcija su građani su imali mogućnost da se informišu o različitim oblicima korupcije i nezakonitih radnji koje oni sami mogu prijaviti Upravi za inspekcijske poslove, a na samom štandu mogli su anonimno popuniti prijavu i ubaciti lično u kutiju za prikupljanje prijava. Akcije je propratio veliki broj zainteresovanih građana, a aktivisti CGO-a su podijelili nekoliko stotina lifleta i prikupili na desetine prijave građana", saopšteno je iz CGO-a.

Akcija se sprovodi u okviru projekta “Inspekcijom protiv korupcije!”, koji se realizuje kroz Program podrške civilnom društvu u oblasti krivičnog pravosuđa (CJCSP) a koji finansira Ambasada SAD u Podgorici, Biro Stejt dipartmenta za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona (INL).


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније