Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 01. 2013. 12:53 >> 12:53

FORMIRANA KOMISIJA

Nestanak struje u Andrijevici i Plavu pod lupom

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je formirao komisiju koja treba da utvrdi uzrok višednevnog prekida napajanja strujom opština Andrijevice i Plava, od 15. do 21. januara 2013..

Komisiju, pored inženjera Kompanije, čine i eminentni stručnjaci sa Elektrotehničkog i  Građevinskog fakulteta, iz državne elektroenergetske inspekcije I Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.

“Zadatak komisije je da utvrdi uzrok havarije na dalekovodu  Berane-Andrijevica, kao i uzroke ispada ovog visokonaponskog vazdušnog voda.Takođe će se ispitati i uzrok  kvarova na dalekovodu Podgorica-Trebješica-Andrijevica”, saopšteno je iz CGES-a.

Komisija će ocijeniti adekvatnu reakciju nadležnih organa CGES-a od nestanka električne energije do momenta ponovnog uspostavljanja napona za područja  Andrijevice i Plava, kao i kvalitet aktivnosti na preventivnom održavanju dalekovoda.

Stručni tim će  ocijeniti da li je planiranje investicija bilo adekvatno i da li je bilo propusta u projektovanju, izgradnji i održavanju elektroenergetske mreže na “pogođenom” području.

Izvještaj komisije biće sačinjen nakon 30 dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније