Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 03. 2013. 18:40   >>  11:51 2

SINDIKAT RUDNIKA BOKSITA

Upad u zgradu loša poruka kupcima rude

Samostalni sindikat nikšićkih Rudnika boksita, najavio za ponedjeljak okupljanje radnika ispred upravne zgrade, kada će odlučiti o daljim potezima, jer nijesu dobili dvije obećane zarade.

Oko pedesetak njihovih kolega danas ranije nezadovoljstvo je iskazalo ulaskom u upravnu zgradu, gdje će ostati dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Samostalni sindikat podržava radnike koji su ušli u zgradu, ali se i pita da li je takvo iskazivanje protesta bilo potrebno, kada je na pomolu potpisivanje novih kupoprodajnih ugovora.

„Sada će Mađari, Poljaci i bilo koji potencijalni kupac rude zapitati šta to traže rudari i treba li sa njima ugovarati poslovnu saradnju“, kazao je Bojanović.

Prema njegovim riječima radnici su očekivali da će im danas biti ispalćene dvije zarade, zašto su imali uvjeravanja iz Vlade.

„Na današnjem saastanku u Ministarstvu ekonomije rečeno nam je da Vlada trenutno nema novca za  dvije plate. Mi smo tražili pozajmicu, jer se potpisivanje ugovora  sa mađarskom kompanijom MAL očekuje naredne sedmice“, istakao je Bojanović.

Potpredsjednik Sindikata Ratko Bašović smatra da je neko zatajio u Vladi, jer je ugovor trebao da bude potpisan 5. marta.

Predstavnici Samostalnog sindikata kazali su da su ih zaboljele optužbe njihovih kolega koji su ušli u upravnu zgradu, da nijesu zastupali interese radnika.

Podsjetili su ih da je Samostalni sindikat organizovao brojne proteste, zatvaranje u jamu Biočki stan, zauzimanje upravne zgrade u trajanju od 75 dana kako bi se izborio za poštovanje kolektivnog ugovora, a uspijevao je i dvije godine da obezbijedi redovnu ispaltu zarada.

Anka Perović Radović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније