Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 03. 2013. 19:31 >> 19:24

NIKŠIĆ

Radnici Meser-a protestuju sjutra gradom

Radnici njemačke firme Messer, koji od 25. februara štarjkuju glađu, najavili su za sjutra protestnu šetnju centrom Nikšića od 10 do 12 sati. Kako je saopštio Štrajkački odbor, takvu odluku uslovilo je ponašanje nadležnih u državi koji su potpuno ignorisali njihove zahtjeve o isplati otpremnina i beneficiranog staža kao za radnike Željezare i njenih nekadašnjih pogona Radventa, Tehnostila i Livnice.

„Odlučili smo se za protestnu šetnju upravo na dan izbora u Nikšiću kako bi pokazali građanima kakav odnos imaju nadležni u državi prema nama koji samo tražimo ono što nam pripada, a što su ostvarili drugi radnici“, naveli su štrajkači.

Radnici tvrde da imaju pravo na socijalni program i beneficirani radni staž, jer su većinu radnog vijeka proveli u bivšem Željezarinom pogonu - Centru tehničkih gasova, koji je 2009. zakupila njemačka firma Messer na 30 godina.

Ugovor je raskinut polovinom prošle godine, nakon što je Željezaru kupila turska kompanija Tosjali holding. Radnicima od tada Messer redovno izmiruje zarade, a obećao im je i otpremnine od 13 hiljada eura. Međutim oni insistiraju da im Vlada omogući beneficije, kao svojevremeno željezarcima.

Anka Perović Radović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније