Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 03. 2013. 20:01 >> 19:53

SKORO 20 PUTA

Pljevlja: Smanjena koncentracija štetnih čestica

Rekonstrukcijom filtera u Termoelektrani Pljevlja značajno je smanjena koncentracija praškastih čestica u vazduhu, što je znatno bolje od standarda Evropske unije, saopšteno je iz Elektroprivrede.

Nakon rekonstrukcije filtera, koncetracija čestica iznosi od 20 do 25 mikrograma po metru kubnom, što je ispod prosjeka EU koji propisuju graničnu vrijednost od 50 mikrograma po metru kubnom, kazano je iz EPCG.

„Rekonstrukcija je koštala deset miliona eura. Ovim projektom emisija čvrstih čestica iz dimnih gasova pri radu termoelektrane se smanjila skoro 20 puta“, navodi se u saopštenju.

U planu je izgranja postrojenja za prečišćavanje dimnih gasova i denitrifikaciju, kazali su iz EPCG.

„EPCG intenzivno radi i na primjeni projekta drugog Bloka TE i u okviru njega načinu spajanja EPCG i Rudnika uglja kao prioritetnog uslova za izgradnju ovog objekta“, kaže se u saopštenju.

Izgradnjom Bloka riješiće se svi preostali ekološki ciljevi, a planiranom toplifikacijom grada zaustaviće se negativni uticaj četrdesetak gradskih kotlarnica na kvalitet vazduha u gradu, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније