Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 05. 2014. 08:25 >> 08:30

SLUŽBENA VOZILA

Oko 200 prijava za zloupotrebu

Za nešto više od godinu dana na adresu Vladinog biroa za odnose s javnošću građani su poslali 202 prijave za navodnu zloupotrebu službenih vozila. Na portalu Vlade od marta prošle godine u funkciji je servis putem kojeg građani mogu prijaviti sumnje na zloupotrebu, a iz Biroa navode da se najviše prijava odnosilo na Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP.

Šef Biroa za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore Srđan Kusovac rekao je Dnevnim novinama da su od pokretanja servisa 20. marta 2013. godine, zaključno do 7. maja ove, Birou upućene 202 prijave građana koje su ispunjavale kriterijume za dalje procesuiranje.

Pojasnio je i kako je od toga 175 prijava javno objavljeno na sajtu www.gov.me/sluzbena vozila, dok je 27 prijava proslijeđeno nadležnim organima.

Njih 27 nijesu javno objavljene jer odgovori, kako je rekao, nijesu dobijeni, uz pojašnjenje da je riječ o službenim vozilima onih organa na koje se ne odnosi zaključak Vlade o otvaranju servisa za prijavu navodne zloupotrebe, poput organa pravosuđa, Skupštine.

"Nešto veći broj prigovora građana, kada je u pitanju sumnja na zloupotrebu službenih vozila, odnosi se, kako se može vidjeti na portalu, na Ministarstvo unutrašnjih poslova Upravu policije i na Upravu za inspekcijske poslove. Međutim, ovo ne znači da postoji procentualno više sumnji u zaposlene u ta dva organa s obzirom na činjenicu da Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove, prirodno, raspolažu sa ubjedljivo najviše službenih vozila, jer im je takav posao. Kada se ima u vidu broj prijava u odnosu na broj službenih vozila kojima pojedini organ raspolaže, statistika pokazuje da je sve u uobičajenim okvirima, tj. da nijedan organ ne odskače", pojasnio je Kusovac.

Odgovarajući na pitanje koliko je utvrđeno zloupotreba od ukupnog broja pristiglih prijava, Kusovac je rekao da je "prema do sada pristiglim odgovorima nadležnih organa, osam slučajeva gdje je utvrđeno da postoji prekršaj, tj. zloupotreba prilikom korišćenja službenog vozila".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније