Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2014. 08:04 >> 08:06

NOVA PRAVILA

Ljekari ostaju bez dopunskog rada

Nakon najave zdravstvenih vlasti da će predložiti ukidanje dopunskog rada za ljekare u privatnoj praksi, predstavnici sindikata iskazali su nezadovoljstvo, ocjenjujući da je ta mjera nelogična. Međutim, iz Ministarstva zdravlja kao razlog navode da su zbog loše kontrole direktora mnogi ljekari radili privatno bez saglasnosti.

 

Dosadašnja rješenja, kako su kazali iz resora koji vodi Miodrag Radunović, imala su za cilj da obezbijede dostupnu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, da se dopunski rad omogući i mimo javnog zdravstvenog sistema, u privatnim zdravstvenim ustanovama, koje imaju potpisan ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje, za one ljekare koji posjeduju kvalitet i za koje su građani pokazali interesovanje.

"Odgovornost za pravilnu primjenu ovih zakonskih rješenja bila je na menadžmentima ustanova, čija je obaveza bila da daju saglasnost na zahtjev privatnih zdravstvenih ustanova za dopunski rad, ali svi inputi govore da se to nije sprovodilo na kvalitetan način. U prilog tome govore i brojne primjedbe koje dolaze od građana, da pojedinci i iz Kliničkog centra, ali i iz drugih zdravstvenih ustanova rade dopunski u privatnim ustanovama bez saglasnosti direktora", saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva zdravlja.

Zbog toga, kako su precizirali, planiraju novim zakonskim rješenjima da tu oblast definišu na način da što će ljekarima dopunski rad biti omogućen u okviru javnih zdravstvenih ustanova, kao i u sopstvenoj zdravstvenoj ustanovi.

Vlada je na posljednjoj sjednici u četvrtak usvojila Informaciju o realizaciji zaključaka sa sjednice od 8. marta, u kojoj se navodi da je u toku izrada takvog amandamna od strane zdravstvenih vlasti. Međutim, u toj informaciji nije precizirano kada će taj amandman biti proslijeđen Vladi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније