Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 05. 2014. 18:13 >> 18:16

DISABILITI INFO

Portal za osobe sa invaliditetom

Ako posjetite portal Disabiliti info naći ćete brojne informacije o pravima osoba sa invaliditetom. Marina Vujačić iz Udruženja mladih sa hendikepom kaže da su pri kreiranju portala prvenstveno htjeli da, na jednoj internet adresi, objave što više podataka koji su važni osobama sa invaliditetom.

''U suštini u Udruženu smo prvenstveno bili nezadovoljni količinom informacija koje se objavljuju o osobama sa invaliditetom, a i načinom na koji se objavljuju. Dodatan razlog je bio taj da smo poželjeli da i osobe oštećenog vida mogu da se informišu putem portala.'', kazala je Vujačić, prenosi Radio Antena M.

Vujačić kaže da mediji o osobama sa invaliditetom izvještaju diskriminatorno i na način koji produbljuje stereotipnu sliku o njima:

''Najčešće se osobe sa invaliditetom prikazuju uz osjećaj samilosti i sažaljenja, a čest je i herojski pristup, koji mi ne podržavamo, jer ne smatramo da osobe sa invaliditetom koje su uspješne u bilo kojoj životnoj sferi su zbog toga heroji.''’ 

Vujačić je poručila da portal Disabiliti info odgovara potrebama osoba sa oštećenim vidom jer na toj adresi, uz korištenje kompjuterskog govornog programa, mogu doći do svih informacija za koje su zainteresovani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније