Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 05. 2014. 18:52 >> 18:54

NAPAD NA NIKČEVIĆ

Okrivljeni ostaju u pritvoru

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljen je glavni pretres okrivljenima za prebijanje novinarke Dana, Lidije Nikčević, koja je tokom današnjeg saslušanja ispričala detalje napada ispred dopisništva tog dnevnog lista, a kao napadača nije mogla da prepozna nekog od okrivljenih u sudnici.

Nikčević je, kao i tokom istrage, ponovila da je nepoznati muškarac sa fantomkom na glavi, obučen u uniformu sličnoj kao što nose radnici obezbjeđenja, tri puta udario savitljivom palicom po glavi, a potom kada je počela da doziva u pomoć pobjegao.

Kao isključivi motiv napada navela je svoje pisanje, a odbacujući razbojništvo kao mogući razlog, istakla je da je napadač lako mogao otrgnuti tašnu u kojoj je bilo oko 100 eura i bez “krvničkog prebijanja”.

Nikčević nije mogla da kao napadača prepozna nekog od okrivljenih u sudnici, jer je prostor gdje se desio napad , kako je obrazložila, bio u potpunom mraku.

“Vidjela sam samo da je za oko glavu visočiji od mene, da je jake građe, da mu oči sijaju i da je imao neke teškoće u disanju, kao da je imao eventualni zdravstveni problem”, opisala je Nikčević.

Na insistiranje odbrane okrivljenih da precizira šta to znači da je jake građe Nikčević nije mogla detaljnije odgovoriti, a na njihove tvrdnje da je različit opis dala ranije tokom istrage, istakla je da je bila u šoku i oblivena krvlju od povreda na glavi na kojoj je imala 18 kopči.

 Okrivljeni za napad na Nikčević su vlasnik pogrebnog preduzeća Narcis Željko Miletić, Milovan Gardašević, Vladimir Mitrović, Zoran - Zoja Abramović, Nikola Bulatović i Vukakšin Đurđevac, koji od početka pretresa 29.aprila uporno negiraju da su na bilo koji način umiješani u prebijanje novinarke.

Novinarka je kazala da je od okrivljenih jedino poslovno sarađivala sa Miletićem, vlasnikom Narcisa, da Abramovića zna iz viđenja, a da za Bulatovića, Gardaševića i Đurđevca nikad ranije nije ni čula.

Ona je navela da joj je Mitrović prijetio u telefonskom razgovoru kada ga je zvala da bi čula i njegovo mišljenje kao druge strane prije objavljivanja teksta u kome su ga drugi optuživali da im je na prevaru uzeo četiri hiljade eura.

“ Njegove riječi: Samo ti to objavi, pa ćeš vidjeti kako češ završiti- objavila sam u dijelu istog teksta, a prijetnje sam nakon napada tokom istrage kazala i policiji. Napisala sam hiljade tekstova, ali mi niko nije tako prijetio”, kazala je Nikčević.

Na današnjem pretresu saslušana je kao svjedok i doktorica Zorka Radulović, koja je kazala da je bila prilično udaljena od mjesta napada, da je bio potpuni mrak zbog čega je pomislila da se tuku dvojica momčića i rekla je suprugu, koji je pokušavao da joj pomogne da pokrene auto, da pođe da ih razdvoji.

Radulović je navela da je vidjela da neko nekog udara palicom, ali da se sve odigralo kratko i da ne zna da li je u trenutku kada je bila na parkingu to bio kraj ili početak napada, jer nije u kontinuitetu posmatrala šta se dešava. Tek kasnije, kada se popela stepenicama vidjela je okrvavljenu Nikčević u frizerskom salonu, nakon čega su je povezli do bolnice.

Nastavak suđenja zakazan je za 29.maj u 12 sati u nikšićkom Osnovnom sudu kada će sudija Ivan Perović odlučiti o ponovnom zahtjevu branilaca da se okrivljeni uz garancije pušte iz pritvora i saslušati nove svjedoke.

Advokati okrivljenih za neke od svojih branilaca ponudili su jemstvo imovinom u vrijednosti i do 200 hiljada eura, kao i mjere nadzora od obaveznog javljanja, napuštanja stana ili oduzimanja ličnih isprava.

Nikšićka policija uhapsila je okrivljene 27. marta zbog sumnje da su 3. januara napali Nikčević, a hapšenja su uslijedila nakon, kako je saopšteno, planske, tromjesečne istrage.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније