Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 05. 2014. 13:47 >> 08:38
15

SOLIDARNOST

Sergejev koncert odložen zbog Dana žalosti

Veliki humanitarni koncert ovogodišnjeg predstavnika Crne Gore na Eurosongu Sergeja Ćetkovića, koji je najavljen za Dan nezavisnosti 21. maj, odložen je zbog proglašenja Dana žalosti u Srbiji i BiH.

''Jutros smo dobili informaciju da je proglašen Dan žalosti u Srbiji i BiH, to je razlog zašto je koncert pomjeren. Biće održan u subotu, 24. maja u 21 sat'', kazao je šef medijskog pula Sabrija Vulić.

Koncert je prvobitno trebalo da bude poklon Glavnog Grada povodom državnog praznika, međutim, zbog katastrofe koja je zadesila zemlje regiona dobio je humanitarni karakter.

''Prvo smo htjeli da napravimo veliki koncert kao poklon Glavnog Grada, u međuvremenu se desila velika tragedija u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, tako da se karakter koncerta promijenio i odlučili smo da to bude humanitarni koncert'', kazao je Sergej Ćetković.

On je zahvalio svima iz Crne Gore koji su dali pomoć i podršku ugroženima u poplavama u regionu i podsjetio da SMS porukama još mogu pomoći.

Svi koji dođu na koncert neće kupovati ulaznice već će, na određenim punktovima, moći da doniraju za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama, iz Srbije i BiH.

Pomjeranje datuma održavanja koncerta je znak solidarnosti, objašnjava šef delegacije Crne Gore na Eurosongu Ivan Maksimović.

''To je način da se solidarišemo. Smatrali smo da nije u redu da se mi ovdje veselimo i pjevamo dok naše komšije žale za stradalima u poplavama'', rekao je Maksimović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније