Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 05. 2014. 11:18 >> 11:20

BOŠKOVIĆ I VRBENSKI

Potpisali sporazum vrijedan 350.000

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i stalni koordinator sistema UN-a u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski potpisali su Sporazum o zajedničkom finansiranju između UNDP i Vlade, kojim se omogućava realizacija Projekta “Nastavak reforme sistema socijalne zaštite“.

 

Projekat će se, kako je saopšteno iz Ministarstva, realizovati u periodu od jula ove do decembra naredne godine, a njegova vrijednost je 350.000 eura.

"Projektom će se socijalno ranjivim grupama omogućiti korištenje sveobuhvatnih, inkluzivnih i održivih usluga socijalne zaštite, kroz tri komponente. Prva je posvećena daljem unapređenju zakonodavnog okvira i podizanju svijesti korisnika o uvedenim promjenama u socijalnim pravima. Izgradnja kapaciteta Direkcije za razvoj usluga socijalne zaštite u opštinama za planiranje i koordinaciju razvoja usluga socijalne zaštite će biti obuhvaćena drugom komponentom", navode iz Ministarstva.

Treća komponenta će, kako su saopštili, biti posvećena pružanju podrške lokalnim samoupravama i lokalnim partnerima u izradi i sprovođenju Lokalnih planova za unapređenje socijalne inkluzije – razvoj usluga socijalne zaštite.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније