Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2013. 19:50 >> 22:36
1

NIKŠIĆ

VIDEO: Rudari dali Upravi rok do srijede

Oko 50 radnika Bokstita, koji su u petak ušli u upravnu zgradu preduzeća, omogućilo je menadžmentu da danas uđe u zgradu i počne sa radom. Radnici su im ostavili rok do srijede da riješe njihove zahtjeve.

 

Radnici zahtijevaju da im se isplate septembarska i oktobarska plata, a još dvije do kraja mjeseca, kao i da se uskoro pokrene proizvodnja, koju je uprava zaustavila u novembru 2011. Rudari traže da im se zarade isplate na osnovu duga za isporučenu rudu mađarskoj kompaniji Mal, od koje potražuju 1,32 miliona eura.

Iz Samostalnog sindikata je najavljeno da će se radnici okupiti, sjutra u 14 sati, ispred upravne zgrade i razmotriti mogućnost radikalizacije protesta.

Radnici su zatim napustili upravnu zgradu. 

Očekuje da će članovi odbora direktora, koje je delegirala Vlada, nastojati da se što prije potpiše ugovor o isporuci rude, čime bi se stekli uslovi da se radnicima isplate po dvije zarade.

Za otkup nikšićke rude zainteresovane su kompanije iz Mađarske i Poljske. Proizvodnja u Rudnicima boksita je trenutno na minimumu, jer KAP glinicu nabavlja iz Zvornika.

 

 

 

Prilog Kristine Pavićević

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније