Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 12. 2012. 17:13 >> 16:47

Nevrijeme

Novi, slabiji, ciklon

Danas se na teritoriji Crne Gore u popodnevnim satima, pod uticajem plitke ciklonske aktivnosti sa centrom u oblasti južnog Jadrana, očekuju sniježne padavine u gotovo svim predjelima. Jedino se na jugu i primorju očekuje nestabilno vrijeme sa kišom. Početkom nedelje temperature će imati ledeni karakter, a tek od petka možemo očekivati porast temperature, kazao je Portalu Analitika meteorolog Branko Micev.

Po trenutnim vremenskim parametrima, ispunjavaju se uslovi da na širem području glavnog grada u noćnim satima budu sniježne padavine i sjutra tokom jutarnjim časovima, koje će tokom dana preći u kišu.

Sniježne padavine, naročito u večernjim satima i sjutra prije podne, očekuju u gotovo svim oblastima Crne Gore, osim na jugu i primorju gdje se prognozira kiša.

Prema riječima Miceva, u utorak u drugom dijelu dana intezitet padavina će se naglo smanjiti, pa se na jugu i primorju očekuje prestanak padavina.

- Očekuju se sniježne padavine naročito u noći ponedeljak na utorak, u jutarnjim satima. U utorak, tokom dana, intezitet padavina će se naglo smanjiti i na jugu i primorju se očekuje prestanak padavina. Na sjeveru će se zadržati oblačno i hladno vrijeme, sa nešto pojačanim sjevernim vjetrom i slabijim sniježnim padavinama, kazao je Micev.

Za srijedu na jugu i primorju očekuje se uglavnom sunčano vrijeme, slaba do umjerena oblačnost, a na sjeveru pretežno oblačn i veoma hladno vrijeme. U jutarnjim satima očekuje se umjeren mraz u kontinentalnim oblastima, a na sjeveru jak mraz, da tek ponegdje uslova za snijeg.

-U srijedu će biti veoma hladno vrijeme, temperature na sjeveru imaće ledeni karakter , a maksimalna dnevna temperatura na Žabljaku iznosiće minus 9 stepeni, istakao je.

Za četvrtak meteorolog Micev očekuje sunčano vrijeme, uz nešto više oblačnosti na sjeveru, prohladno sa jakim jutarnjim mrazem na sjeveru.

- Za petak se očekuje novo naoblačenje; tokom dana prvo na jugu i primorju sa kišom, a do kraja dana i tokom noći u višim predjelima će padati susnježica i snijeg, kazao je Micev.

Tako vrijeme će se sadržati i za vikend, oblačno sa kišom, a samo u najvišim oblastima je moguća susnježica i snijeg, a od petka se očekuje porast temperature.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније