Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 05. 2014. 12:01   >>  16:45 1

EKIPA SAJ-A

Evakuisali više od 500 ugroženih

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) evakuisali su više od 500 osoba ugroženih u katastrofalnim poplavama koje su zadesile Srbiju.

Oni su u Srbiji boravili od 17. do 26. maja učestvovali u akciji spasavanja i izvršili izvlačenje tijela jednog broja stradalih, dostavljali neophodne namirnice i druge potrepštine ugroženima, spasili određen broj stočnih grla, učestvovali na osposobljavanju poplavljenih odvoda i obavljali druge potrebne poslove i zadatke na terenu.

 

Tim povodom, direktor Uprave policije Slavko Stojanović, primio je danas zamjenika komandanta SAJ-a Mirka Banovića, i pripadnike ATT – B (Antiterorističkog tima B) ove jedinice. Povod sastanka bilo je angažovanje pripadnika SAJ-a u spasilačkim akcijama na poplavljenom području u Republici Srbiji.

"Zamjenik komandanta SAJ-a je direktoru prezentovao sve aktivnosti koje su pripadnici ATT – B tima (Alpinistička grupa i Ronilačka grupa) SAJ-a koji je predvodio preduzeli na poplavljenim područjima u Obrenovcu i okolnim selima", saopšteno je iz Uprave policije.

 

Stojanović je, kako se navodi, izazio zadovoljstvo načinom angažovanja SAJ-a na spasavanju stanovništva i pohvalio njihovu hrabrost i vještine u izvođenju tih i ostalih složenih zadataka.

"Angažovanje SAJ-a je staro – novo iskustvo za ovu elitnu jedinicu jer su njeni pripadnici i u ranijem periodu učestvovali u sličnim misijama manjih razmjera, gdje su takođe pokazali odlučnost i spremnost za uspješno izvršavanje zadataka. Ova aktivnost je dala doprinos jačanju prijateljstva i zajediništva stanovništva dvije države", kazao je Stojanović.

 

On je Banoviću i timu koji je predvodio prenio pohvale kolege susjedne države, direktore Direkcije policije MUP-a Srbije, Milorada Veljovića, koji je izrazio zahvalnost na profesionalnom angažovanju SAJ-a koje je doprinijelo efikasnom spasavanju i evakuaciji stanovništva u Srbiji.

Stojanović će, kako je najavljeno, uputiti predlog za nagradu zbog njihovog uspješnog i profesionalnog angažmana u Srbijii.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније