Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 05. 2014. 18:41   >>  20:19 1

SVEČANA SJEDNICA

Godina od kako je Petnjica ponovo Opština

Dvadeset osmi maj ostaće upisan velikim slovima, kako u istoriji petnjičkog kraja, tako i u srcima svakog građanina Opštine, koji su sa nestrpljenjem iščekivali zasijedanje Skupštine Crne Gore na kojoj je Petnjici vraćen status opštine, rečeno je na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom godišnjice od obnovljavanja opštine.

 

Predsjednik Skupšine opštine, Adnan Muhović, kazao je da je sam čin glasanja pokazao da je inicijativa imala punu političku podršku i opravdanost od gotovo svih političkih subjekata, tako da se može konstatovati da je sam zahtjev bio realan, te da je time ispravljena nepravda prema građanima Gornjeg Bihora.

„Kako su građani Petnjice bili jedinstveni tokom trajanja procesa oko vraćanja statusa Opštine, tako s istom energijom treba da krenu u proces koji će je učiniti održivom i prosperitetnom“, kazao je Muhović.

On je podsjetio da su ispoštovani zakonoski rokovi i da je Skupština blagovremeno konstituisana i da je izabrala njenog predsjednika i predsjednika Opštine, te radna tijela, čime su oni time preuzeli odgovornost za obavljanje poslova iz svojih nadležnosti.



Prema riječima predsjednika Opštine Samira Agovića, nova lokalna uprava je usvojila važna akta i dokumenta koja Petnjicu mogu brzo dovesti do pozicije da ostvaruje zadatke zbog kojih je i osnovana.

„Pored statusa i poslovnika o radu, niza važnih odluka, usvojen je i Detaljni urbanistički plan kako bi od učmale sredine izgradili modernu čaršiju“, kazao je Agović.

On je najavio izradu dokumentacije na osnovu koje će biti izgrađena opštinska administrativna zgrada, koju će finansirati država Crna Gora kroz kapitalni budžet.

Agović je istakao da će se lokalna samouprava u narednom periodu, paralelno sa pomenutim aktivnostima, usmjeriti ka rješavanju komunalnih i infrastrukturnih problema Opštine.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније