Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2013. 20:01   >>  19:52

KROZ PREDAVANJA

Edukacija osnovaca o poplavama

Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore FORS Montenegro, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije i civilnu bezbjednost ministarstva unutrašnjih poslova, organizuje predavanja za učenike osnovnih škola u Nikšiću, Beranama i Pljevljima na temu zaštite od prirodnih nepogoda, sa posebnim osvrtom na zaštitu od poplava.

“Edukacija će obuhvatiti dvije hiljade učenika  šestog i osmog razreda, koji će učiti o uzrocima nastanka poplava, opasnostima koje nose i upustvima kako reagovati prije i za vrijeme stihije”, kažu u FORS-u.

Što se tiče Nikšića, za sjutra su predviđena predavanja učenicima osnovnim školama "Luka Simonović" i  "Ivan Vušović", a preksjutra će biti održani časovi osnovcima iz  škola "Mileva Lajović Lalatović",   "Braća Labudović" I  "Milija Nikčević".

Edukacija učenika je dio projekta prekogranične saradnje Crne Gore i Srbije "Zaštita od poplava" koji finansira EU.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније