Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 06. 2014. 15:13 >> 15:22

POTPISAN UGOVOR

Za adaptaciju domova 879.000

Više od 879.000 eura biće uloženo u adaptaciju sedam učeničko-studentskih domova, a prema ocjeni ministra prosvjete i sporta, Slavoljuba Stijepovića, ulaganje u znanje i mladost znači investiranje u budućnost države.

 

 

Ugovor o adaptaciji sedam objekata učeničko - studentskih domova u Crnoj Gori, vrijedan 879.406 eura potpisali su danas ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i tehnički direktor LD Gradnja Desimir Radulović, firme koja će adaptirati objekte.

Stijepović je rekao da će tim Ugovorom i ulaganjima, koji su predviđeni tokom ljeta, biti zaokružen ciklus investicija u oblasti studentskog standarda, vrijedan deset miliona eura, u prethodne dvije godine.

On je najavio da će tokom ove i naredne godine u studentski standard biti uloženo još deset miliona eura a, kako je kazao, do 7. jula traje tender za izgradnju doma u Nikšiću, vrijednog oko sedam miliona.

"Od 2012. godine do danas i sa onim što je planirano u naredne dvije godine taj iznos će se kretati oko 20 miliona EUR. U vrijeme krize i mnogo bogatije države od Crne Gore nijesu uložili toliko u studentski standard kao mi", ocijenio je Stijepović.

On je precizirao da će se raditi elektro-instalacije, vodovodne i kanalazicione mreže, krečenje, stolarija i kupatila.

"Od naredne studentske godine imaće mnogo povoljnije i komfornije uslove za život i učenje. Posle će sigurno stići i bolji rezultati i a nastavimo posvećeno da radimo, ulaganje u znanje i mladost znači ulaganje u budućnost države", rekao je Stijepović.

Kako je kazao, za podgorički Novi studentski dom, Faza 1, biće izdvojeno 391.046 eura, a za Staru zgradu 1 biće uloženo 178.295 eura.

Dodaje se da će za dom učenika i studenata u Podgorici Stara zgrada 2 biti uloženo 146.446 eura, a za Plavi dvor 16.776.

U Nikšiću će za dom učenika Braća Vučinić biti izdvojeno 101.184 eura, za Dom studenata "Spasić-Mašera" u Kotoru 24.049 eura, a za Dom učenika na Cetinju 21.606 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније