Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 06. 2014. 18:53 >> 18:56

ZA OVU GODINU

Dva miliona za zapošljavanje lica sa invaliditetom

Za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, iz Budžeta za 2014. izdvojeno je dva miliona eura, što su značajno veća sredstva u odnosu na prošlu godinu, saopšteno je na današnjoj sjednici Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom.

"Članovi Savjeta su se nakon upoznavanja sa aktivnostima Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću saglasili da se na sljedećoj sjednici pozovu predstavnici Ministarstva finansija koji treba detaljno da informišu Savjet o raspodjeli srdstava, odluci Upravnog suda i daljim aktivnostima Komisije u cilju raspisivanja poziva za 2014. godinu", saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Predstavnik Zavoda za zapošljavanje Crne Gore upoznao je Savjet o načinu raspodjele sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lisa sa invaliditetom, ističući da je Budžetom za 2014. godinu izdvojeno dva miliona eura za ovu namjenu, što su značajno veća sredstva u odnosu na prošlu godinu.

"Pozitivno su ocijenjene aktivnosti u pogledu subvencioniranja poslodavaca koji zapošljavaju teže zapošljive kategorije osoba, a donošenjem Pravilnika o grant šemama olakšaće se mogućnost korišenja sredstava predstavnicima nevladinog sektora", navodi se u saopštenju.

Takođe, članovi Savjeta su se upoznali sa aktivnostima koje predstavnici ministarstava, nevladinih organizacija i sutručnjaci iz oblasti medicine sporvode prilikom izrade Pravilnika o medicinskim indikacijama za ostvarivanje prava na materijalno obezbjeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu i naknadu zarade za rad sa polovinom punog radnog vremena, koji će biti razmatran na sljedećoj sjednici Savjeta.

Navodi se i da je predstavnik Fonda zdravstva upoznao je članove Savjeta sa realizacijom nabavke i raspodjele ortopedskih pomagala, ističući da je Fond zaključio ugovor sa kompanijom “Rudo” od koje nabavlja ortopedska pomagala.

"On je istakao da je riješen problem koji je postojao prilikom nabavke pomagala namijenjenih osobama sa oštećenim vidom", prenijeli su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније