Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 06. 2014. 20:26 >> 20:30

POVEĆAN BROJ

Bar: 12 đaka zaraženo salmonelom

“Broj djece kod koje je nakon simptoma trovanja po povratku iz škole u prirodi na Žabljaku, potvrđeno prisustvo salmonele u uzorcima stolice, prema posljednjim analizama se popeo na 12”, kazala je načelnica Higijensko-epidemiološke službe barskog Doma zdravlja, Ljiljana Jovićević.

“Rezultati su stigli iz mikrobiološke laboratorije Doma zdravlja Bar, a jedna potvrda nam je juče stigla i iz privatne laboratorije 'Dr Zejnilović'“, kazala je Radio Baru Jovićević.

Brojni su i roditelji djece koji su dali uzorke na analizu u privatne laboratorije, tako da u ovoj zdravstvenoj ustanovi ne raspolažu tačnim podatkom koliko ih je zaraženo salmonelom. Takođe, veliki je broj roditelja koji uopšte nisu radili analize, niti posjećivali ljekare, već su liječili djecu kod kuće, piše barinfo.me.

Direktorica Opšte bolnice u Baru, Branka Milović kazala je da na odjeljenje pedijatrije nijesu primili ni jednog novog pacijenta sa simptomima trovanja, a dvoje preostalih, koji su posljednji hospitalizovani, biće u toku dana otpušteni na kućno liječenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније