Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 06. 2014. 14:27 >> 14:28
1

GVOZDENOVIĆ

Briga za susjede najsnažnija od 90-ih

"Koliko smo kao narodi i države međusobno povezani i na koji način njegujemo zajednički pristup, kako pozitivnim i značajnim stvarima za naše države, tako i određenim problemima, najbolje je pokazala vanredna situacija u regionu, prouzrokovana nevremenom i poplavama prije dvadeset dana“, kazao je crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović na godišnjem okupljanju zvaničnika Jugoistočne Evrope, SEEG, u Skoplju.

„Pokazali smo da su solidarnost i briga za prijatelje i susjede i dalje jedna od glavnih karakteristika pripadnika svih naroda u našem regionu, možda i najsnažnije od perioda turbulentnih 90-ih godina na ovamo", istakao je Gvozdenović.

Cilj održavanja Godišnjeg okupljanja zvaničnika Jugoistočne Evrope je promocija suživota i tolerancije, kao univerzalnih vrijednosti. Tema ovogodišnjeg skupa je "Naše zajedničke vrijednosti".

Događaju prisustvuju zvaničnici iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Tokom Molitvenog doručka, koji predstavlja centralni dio okupljanja, osim Gvozdenovića, učesnicima su se obratili predsjednik Skupštine Makedonije, Trajko Veljanovski, kao i predstavnici američkog Kongresa i zemalja regiona.

Godišnje okupljanje zvaničnika Jugoistočne Evrope održava se svake godine u jednoj od zemalja regiona, po uzoru na američki Nacionalni molitveni doručak. Događaj predstavlja šansu da se, uz prisustvo visokih zvaničnika zemalja regiona i SAD, pošalju snažne poruke jedinstva, suživota i tolerancije. Deveti SEEG održan je 2012. godine u Crnoj Gori, uz snažnu podršku članova američkog Kongresa.

Boravak u Skoplju Gvozdenović je iskoristio da, se zajedno sa ambasadorom Crne Gore u Makedoniji, Dušanom Mrdovićem, susretne sa renomiranim predstavnicima makedonskih medija i prezentuje aktuelnu turističku sezonu i sa tim u vezi dogovorena  je dalja komunikacija Ambasade Crne Gore sa medijima i turističkim agencijama iz Makedonije, kao i studijska posjeta predstavnika makedonskih medija Crnoj Gori do kraja mjeseca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније