Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 06. 2014. 15:03   >>  15:11

NVO 4 LIFE

Počeo „Mjesec borbe protiv droge“

Nevladina organizacija 4 Life počela je realizaciju kampanje „Mjesec borbe protiv droge“. Kampanja se ove godine realizuje u saradnji sa Ministarstvima rada i socijalnog staranja i za ljudska i manjinska prava, uz finansijsku podršku Montenegro Stars Hotel Group, dok je medijski pokrovitelj kampanje RTCG.

U kampanji će, takođe, čestvovati i J.P.U „Djina Vrbica“, Dječiji dom „Mladost“ Bijela, Centar za djecu i mlade „Ljubović“, Izviđački odred „Njegoš“, NVO „Moj put“ i NVO „Aktivna zona“ sa Cetinja.

Kao i prethodne, i ove godine kampanja se realizuje bez sredstava obezbijeđenih od donatora. Ona se realizuje samo uz dobru volju, entuzijazam i nesebično ulaganje sebe i svojih resursa svakog od aktera kampanje, saopštava izvršni direktor te NVO, Saša Mijović.

Kako navodi, i ove, kao i prošle godine, kampanju će pomoći i podržati Savjet Muslimana Crne Gore, Metropolis, Montepano, kao i svi elektronski i štampani mediji.

Kampanjom će biti obuhvaćene brojne aktivnosti tokom mjeseca juna.

 

Stručni tim NVO 4 Life će održati preventivno-edukativnu radionicu za članove Izviđačkog odreda „Njegoš“, a u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava biće održana preventivno- edukativna radionica za djecu romske i egipćanske populacije.

Stručni tim NVO 4 Life održaće i tribinu za roditelje i zaposlene u JPU „Đina Vrbica“ na kojoj će se govoriti o prevenciji rizičnih ponašanja i odnosima u porodici, a u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja održaće se preventivno-edukativna radionica na temu prevencije rizičnih ponašanja u Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj i kreativna radionica sa djecom iz Centra za djecu i mlade „Ljubović“.

Takođe, kampanjom je predviđena i aktivnost u kojoj će bivši korisnici/ce droga i članovi njihovih porodica, putem bilborda i siti lajtova, uputiti poruke javnosti, dok će NVO Aktivna Zona i NVO My Way realizovati još dvije aktivnosti u Cetinju. 

Završna aktivnost kampanje biće press konferencija  povodom Međunarodnog dana borbe protiv droge, 26. juna, na kojoj će govoriti predstavnici NVO 4 Life, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније