Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2013. 17:16 >> 17:09

ŽABLJAK

Novi projekat za mališane sa posebnim potrebama

Nakon što je prošle godine realizovan projekat: "Nastavimo - zajedno smo jači", NVO Udruženje, roditelja, djece i omladine sa posebnim obrazovnim potrebama "Nova nada" sa Žabljaka, ove godine krenulo je u realizaciju još jednog projekta namijenjenog mališanima sa posebnim potrebama iz Žabljaka pod nazivom "Timskim radom do snova". Projekat sprovodi stručni tim u saradnji sa Lokalnom upravom Žabljaka, Centrom za socijalni rad i vaspitno-obrazovnim ustanovama.

"Timskim radom do snova", traje već mjesec dana a iskustva su više nego pozitivna kazala je član stručnog tima, sociolog Ljeposava Miljić.

"Roditelji su perfektno prihvatili sve naše aktivnosti, rado se odazivaju našim pozivima, jer mi ne radimo samo sa djecom. Mi sprovodimo jedan set aktivnosti koje su namijenjene edukaciji roditelja i pružanju socijalno-psihološke podrške roditeljima, tako da smo prezadovoljni saradnjom sa roditeljima i djecom a posebno kad nam djeca dodju i odlaze sa osmijehom", kazala je Miljić.

U okviru projekta angažovan je stručni tim (defektolog, psiholog i sociolog) jednom sedmično po dva časa u trajanju od tri mjeseca. Stručni tim radi sa djecom starosne dobi od 5 do 18 godina. U radu sa defektologom uključeno je osam a sa psihologom šest mališana. Projekat finansira Ministarstvo finansija - Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću a Sekretarijat opštine Žabljak za društvene djelatnosti obezbijedio je didaktički materijal i prostor za rad.

Ovim projektom nijesu obuhvaćena djeca kojima je potreban fizioterapeutski tretman a ima ih u Žabljaku pa u Udruženju "Nova nada", u narednom periodu očekuju snažniju podršku lokalne uprave i resornih institucija za stvaranje uslova za otvaranje igračkoteke koja bi prerasla u Dnevni centar.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније