Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2013. 20:36   >>  20:26

OBEĆAO NOVE SPECIJALISTE

Radunović zadovoljan radom mojkovačkog Doma zdravlja

U radnoj posjeti opštini Mojkovac, danas su boravili ministar zdravlja, Miodrag Radunović, i direktor Fonda za zdrastveno osiguranje Kenan Hrapović, koji su tom prilikom sa predsjednikom Opštine, Dejanom Medojevićem i menadžmentom Doma zdravlja razgovarali o reformi zdrastva.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović, zadovoljan je radom menadžmenta mojkovačkog Doma zdravlja i ljekarskim timom koji brine o zdravlju građana.

„Ta briga mora se stalno unapređivati pa je u tom kontekstu i započeta reforma zdrastva, koja već donosi mnoge benefite za crnogorske građane”, kazao je ministar Radunović.

„Nedavno je adaptiran cjelokupan Dom zdravlja, u kojem je smješten i stacionar koji je svoje postojanje opravdao tokom prethodnih elementarnih nepogoda, kada su mnogi hronični bolesnicu u njemu pronašli spas. Nedavno je zahvaljujuć internacionalnoj humanitarnoj organizaciji „Tika” za potrebe Doma zdravlja nabavljen Mamograf, koji će omogućiti Mojkovcu da bude dio Nacionalnog programa, kojim je predviđen skrining za bolesti debelog crijeva, grlića materice i dojki”, saopštio je Radunović.

Ministar zdravlja je saopštio zaposlenima u Domu zdravlja da formiranje zdrastvenih centara čiji će dio biti i njihova ustanova ne podrazumijeva ukidanje porodilišta i stacionara niti bilo koje usluge koju je do sada pružao Dom zdravlja.

Male zdrastvene ustanove, mogu reformom zdrastva, samo dobiti na kvalitetu, tako će konkretno Mojkovac, dobiti pet šest specijalista koji će često biti na raspolaganju pacijentima, obećao je ministar zdravlja.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Dejan Medojević, izrazio je zadovoljsto onim što je čuo od ministra Radunovića, i inicirao izgradnju Hitne medicinske službe koja je po njegovim riječima neophodna Mojkovcu.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније