Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 06. 2014. 13:35 >> 13:35

JOVOVIĆ OCIJENILA

Prevencija protiv droge najbolji lijek

Najbolji način borbe protiv korišćenja psihoaktivnih supstanci je prevencija, i ukazivanje na štetno djelovanje konzumiranja droga, ocijenila je portparolka Ministarstva rada i socijalnog staranja Marija Jovović.

 

Ona je istakla da je taj resor podržao kampanju koju je pokrenula NVO „4 Life“, pod nazivom „Mjesec borbe protiv droge“.

„Jer smatramo da zajedničkim aktivnostima možemo da se borimo protiv ove pojave, ali prije svega preventivno djelovati o štetnostima koje nosi korišćenje psihoaktivnih supstanci“, istakla je Jovović.

Kazala je da u Ministarstvu vjeruju kako je najbolji način borbe prevencija, zbog čega su i organizovali razne radionice.

„Procijenili smo da preventivan rad, posebno sa djecom i mladima, koji pripadaju rizičnim grupama, kroz radionice može uticati na njihovo dalje ponašanje. Pored rada stručnjaka, bila je bitna i komunikacija s bivšim korisnicima psihoaktivnih supstanci i njihove životne priče“, kazala je Jovović, napominjući kako će Ministarstvo nastaviti saradnju sa NVO „4 Life“ kroz radionice, a posebno gdje su ciljna grupa djeca i mladi u Centru Ljubović, jer kako je kazala žele da ih sačuvaju od ulaska u problem zavisnosti.

 Programski direktor NVO „4 Life“ Milena Mijović rekla je da posljednje istraživanje sprovedeno među srednjoškolskom populacijom pokazuje rast zloupotrebe ekstazicija sa dva na tri posta, a sa tri na pet posto porasla je zloupotreba marihuane.

Trebalo bi, kako je rekla, unaprijediti koordinaciju državnih ustanova koje se bave ovom problematikom, kao i obuku stručnog kadra koji se bave tretmanom korisnika psihoaktivnih supstanci.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније