Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 03. 2013. 11:10 >> 12:49

VIKEND BEZ PADAVINA

Mitrović: Opasnost od poplava

Direktor hidrometeorološkog zavoda(HMZ) Crne Gore ,Luka Mitrović, rekao je za RTCG da je vodostaj snačajno porastao, zbog čega postoji opasnost od poplava. Za vikend suvo, od ponedjeljka novi ciklon.

"Deseti dan padaju kiše iznad Crne Gore, i već su dostignute srednje vrijednosti za cijeli mart. Vodostaj je intezivno porastao  na području sliva Skadarskog jezera, posebno Morače, a samo sinoć se povećao za 1. 5 metara", kazao je Mitrović.

"Danas je glavni udar ciklona i padavine će početi da slabe ,otprilike, oko dva sata poslijepodne. One će se nastaviti i tokom noći, a od ponoći se očekuje jak sjeverni vjetar i pad temperature, zbog čega će u kontinentalnom dijelu Crne Gore biti sniježnih padavina" kazao je direktor HMZ-a.

Dodao je da će snijeg zaobići Podgoricu i primorje.

"Za vikend će biti suvo, dok se od ponedjeljka očekuje udar novog ciklona i jake padavine. Ono što zabrinjava je područje Nikšića i Nikšićkog polja, gdje je Zeta izuzetno visoka, i već postoji opasnost od poplava. Takođe, prestanak padavina ne znači smanjenje vodostaja Skadarskog jezera, jer će je riječ o ogromnim količinama vode", dodao je Mitrović.

Pozivamo čitaoce Portala RTCG da nam šalju fotografije iz gradova u kojima su usljed vremenskih neprilika i obilnih padavina zabilježene poplave.

Fotografije možete poslati na mail:

mmc@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније