Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 03. 2013. 11:16   >>  11:13

NIKŠIĆ - DANILOVGRAD

Proizvođači mlijeka odustali od protesta

Nikšićki i danilovgradski proizvođači mlijeka odustali su od najavljenog protesta, nakon,sinoćnjeg sastanka sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Petrom Ivanovićem.

Predsjednik nikšićkog Udruženja proizvođača mlijeka "Mlijekoprodukt" Slavko Dumnić, saopštio nam je da je dogovoreno formiranje zajedničkog tima koji će utvrditi stvarnu cijenu koštanja litra mlijeka u proizvodnji, preradi i trgovini.

Nakon, kalkulacije, koja bi trebalo da se završi za par dana, poljoprivrednici će prihvatiti izvještaj, rekao je Dumnić.

Ministar Ivanović je kazao da je najveći problem nedostatak novca u agro budžetu, ali je najavio da će učiniti sve da se stvore bolji uslovi za proizvođače, rekao je Dumnić.

Proizvođači mlijeka, na sastanku prije par dana u Nikšiću, zahtijevali su povećanje premije za mlijeko sa 7 na 10 centi, izmjenu vladine uredbe o kvalitetu mlijeka, utvrđene prije desetak godina, subvencije po grlu sa 80 na 150 eura kao i da cijena koncentrata ne pređe 32 centa za kilogram.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније